x تبلیغات
شرکت خشکه و فولاد پایتخت

اکستروژن – برون ريزي

 

اکستروژن يا برون ريزي يکي از روش هاي حجمي، براي تغيير شکل مواد. به منظور کاهش ضخامت يا سطح مقطع آنهاست که در نتيجه آن، قطعاتي با سطح مقطع صاف و عمودي توليد مي شوند.

اکستروژن - برون ريزي - پروفيل فولادي -ورق فولادي-ميلگرد فولادي

جهت انجام فرآيند اکستروژن، ماده اوليه مورد نظر، به درون قالب اکستروژن که سطح مقطع مورد نظر روي آن ايجاد مي شود و پرس مي شود. و در نتيجه، قطعه اکسترود مي شود و با سطح مقطع قالب، توليد مي شود. دو مزيت اين فرآيند، نسبت به ديگر روش هاي شکل دهي. قابليت بالا در توليد قطعاتي با سطح مقطع پيچيده و همچنين شکل دهي مواد ترد و شکننده است،

زيرا ماده در اين روش، تنها تحت فشار و تنش برشي قرار مي گيرد. اين روش همچنين قطعاتي، با سطح مقطع بسيار با کيفيت و صاف ايجاد مي کند و باعث استحکام بيشتر مواد مي شود. اکستروژن مي تواند پيوسته (توليد قطعات با طول زياد) يا نيمه پيوسته (توليد چند تکه اي) باشد. فرآيند اکستروژن مي تواند با مواد اوليه سرد يا گرم انجام شود. انواع موادي که اکستروژن روي آنها انجام مي شود عبارتند از: فلزات، پليمرها، سراميک ها و مواد غذايي و …

تاريخچه

در سال 1797، Joseph Bramah اولين فرآيند اکستروژن براي توليد لوله از مواد نرم را انجام داد. او ابتدا ماده اوليه فلزي را پيش گرم کرد و آن را به وسيله يک پيستون دستي متحرک، به داخل قالب حرکت داد. در سال 1820، Thomas Burr همين فرآيند را به وسيله يک پرس هيدروليک انجام داد. در سال 1844، Alexander Dick، فرآيند اکستروژن را براي آلياژهاي مسي و برنجي نيز گسترش داد.

دستگاه پرس اکستروژن

در اين دستگاه از پيستون قوي جهت اعمال بار يکنواخت بر قطعه مورد نظر. و با فشار و پرس آن در بدنه دستگاه به کار مي رود. از آنجايي که اصطکاک ميان بدنه دستگاه و قطعه زياد است. درجه حرارت نيز زياد مي شود؛ بنابراين لازم مي شود که بدنه دستگاه هرچند بار خنک کاري شود. جهت خنک کاري از آب صابون يا روغن استفاده مي شود. جنس بدنه اين دستگاه بايد مقاوم باشد تا بتواند تنش هاي وارد بر آن را تحمل کند. حنس بدنه معمولاً از تنگستن کربونايد است.

فرآيند اکستروژن

فرآيند اکستروژن، با گرم کردن مواد اوليه (در اکستروژن گرم) شروع مي شود. سپس داخل مخزن دستگاه پرس قرارمي گيرد. (مواد اوليه فلزي، به صورت بيلت هاي استوانه اي ريخته گري مي شود و داخل مخزن دستگاه پرس قرار مي گيرند). سپس يک قطعه حائل بين بيلت و پيستون قرار مي گيرد و بيلت توسط پيستون به داخل قالب، فشرده مي شود. سپس محصول اکسترود مي شود از سمت ديگر کشش پيدا مي کند تا صاف شود. براي بهبود خواص محصول بايد روي آن فرآيندهاي گرم کاري و سرد کاري انجام شود.

عيوب اکستروژن

  • ممکن است روي سطح محصول، ترک هاي سطحي اتفاق بيفتد. دليل ايجاد اين ترک ها مي تواند دماي فرايند اکستروژن، اصطکاک، يا زياد بودن سرعت پيستون باشد. ترک هاي سطحي مي توانند در دماهاي پايين تر هم ايجاد شوند و اين اتفاق زماني رخ مي دهد که محصول اکستروژن به قالب بچسبد.
  • الگوهاي جرياني، اکسيدها و آلودگي هاي سطحي را به سمت مرکز محصول اکستروژن هدايت مي کنند و باعث کاهش استحکام محصول مي شود. اين عيب به دليل وجود اصطکاک و فرآيندهاي سردکاري روي لاي? خارجي بيلت، اتفاق مي افتد.
  • ترک هاي داخلي که به دليل وجود تنش هاي داخلي، هنگام عبور بيلت از قالب. و در اثر نيروي فشاري پيستون در محصول نهايي ايجاد مي شود. و باعث کاهش استحکام نهايي محصول مي شود.
  • خطوط سطحي، اين خطوط روي محصولات اکستروژن معلوم است. ايجاد اين عيب به ميزان زيادي به کيفيت قالب اکستروژن و نحوه ساخت آن بستگي دارد. دليل ديگري که مي تواند باعث وجود اين عيب در محصولات اکستروژن شود، چسبيدن محصول خروجي به ديواره قالب است.

تجهيزات و انواع روش هاي اکستروژن

تجهيزات مختلفي جهت انجام يک فرآيند اکستِروژن وجود دارد که 4 ويژگي زير، باعث تمايز آن ها مي شوند:

  1. جهت حرکت محصول اکستروژن نسبت به جهت حرکت پيستون، اگر قالب ساکن باشد. و پيستون حرکت کند، فرايند «اکستروژن مستقيم» و اگر پيستون به صورت ساکن قرار گيرد. و قالب درون دستگاه حرکت کند، «اکستروژن مستقيم» بيان مي شود.
  2. نوع پرس اکستِروژن که مي تواند عمودي يا افقي باشد.
  3. از نوع سيستم محرک که مي تواند هيدروليک يا مکانيکي باشد.
  4. نوع بارگذارري آن که مي تواند متغير يا هيدرواستاتيک باشد.

يک مت? تک يا دوبل که به وسيله يک پيستون يا موتور الکتريکي تغذيه مي شود. به وسيله يک فشار هيدروليک يا يک فرآيند مشابه، رانده مي شود تا محصولات اکستروژن از ماده اوليه، حاصل شود.

ايجاد حفره هاي داخلي

روش هاي مختلفي براي ايجاد حفره هاي داخلي در يک فرآيند اکستروژن وجود دارد. يک راه، استفاده از يک بيلت ميان تهي است. که درون بيلت اوليه، حفره با شکل مورد نظر از ابتدا با يکي از روش هاي ساخت، ايجاد مي شود. به منظور ايجاد حفره ها، با دقت ابعادي بالاتر از ماندرل استفاده مي شود. ماندرل ها بر دو نوع هستند:

1- ماندرل شناور-(ماندرل نوع فرانسوي): داخل قطعه حائل بين بيلت و قالب به صورت آزادانه قرار مي گيرد. و هنگام انجام فرآيند، خود را درون قالب، جا مي اندازد و به اين ترتيب، حفره مورد نظر درون محصول اکستروژن ايجاد مي شود.

2- ماندرل ثابت- (ماندرل نوع آلماني): همانند قالب توليد مي شود و قبل از قالب قرار مي گيرد. و در نتيج? عبور از آن، حفره داخلي در مواد ايجاد مي شود و سپس با عبور از قالب، محصول نهايي اکستروژن توليد مي شود.

اکستروژن مستقيم

اکستروژن مستقيم، رايج ترين نوع اکستروژن است که در آن جهت حرکت پيستون و محصول اکستروژن يکسان است. در حقيقت در اين روش، قالب ثابت است و پيستون، بيلت را به درون قالب حرکت مي دهد. در اين روش، بيلت داخل يک محفظ? مورد محافظت قرار مي گيرد. سپس بيلت به وسيله فشار پيستون، به داخل قالب رانده مي شود. در اين مرحله، يک قطعه حائل بين پيستون و بيلت قرار مي گيرد تا آنها را جدا از هم نگه دارد. در نتيجه اين فرآيند، محصول اکستروژن از سمت ديگر دستگاه، در جهت يکسان با جهت حرکت پيستون، خارج مي شود.

عيب اصلي اين روش نسبت به روش غيرمستقيم اين است. که در اين روش، به دليل وجود نيروهاي اصطکاکي در اثر حرکت بيلت در طول مخزن، نيروي بيشتري جهت شروع فرايند اکستروژن لازم است. و با حرکت بيشتر بيلت، اين نيرو رفته رفته کاهش مي يابد. در انتهاي بيلت نيز نيرو به شدت افزايش مي يابد. زيرا بيلت در اين قسمت باريک است و ماده بايد به صورت شعاعي از قالب خارج شود. به همين دليل انتهاي بيلت بدون استفاده مي ماند و در انتهاي فرآيند بايد بريده شود.

اکستروژن غير مستقيم

در اکستروژن غير مستقيم، جهت حرکت پيستون و محصول اکستروژن، مخالف يکديگر هستند. در اين روش، بيلت و محفظه اي که بيلت داخل آن قرار دارد. با يکديگر به سمت قالب که ثابت است حرکت مي کنند. به دليل اينکه در اين روش بيلت و محفظه با يکديگر حرکت مي کنند. نيروي اصطکاکي که بين آنها کاهش مي يابد. مزاياي اين روش عبارتند از:

  • 30% -25 کاهش اثرات نيروي اصطکاک که به همين دليل در اين روش، مي توان بيلت هاي با طول بيشتري را اکسترود کرد.
  • به دليل کاهش حرارت ناشي از اصطکاک، احتمال ايجاد و رشد ترک و محصول اکستروژن، به حداقل مي رسد.
  • استفاده از اين روش باعث کاهش عيوب ناشي از اکستروژن در محصول اکستروژن مي شود.

معايب اين روش عبارتند از:

  • ناخالصي ها و عيوب سطحي بيلت، بر روي سطح محصول اکستروژن نيز تأثير مي گذارد.
  • کاربرد محدودتري نسبت به اکستروژن مستقيم دارد. زيرا محفظه اي که قالب در آن قرار مي گيرد، باعث محدوديت در ابعاد سطح مقطع محصول مي شود.

اکستروژن هيدرواستاتيک

يکي از روش هاي متداول شکل دهي شديد فلزات، اکستروژن هيدرواستاتيک (Hydrostatic Extrusion) مي باشد.

اين روش نوين جزو زيرشاخه هاي اکستروژن مي باشد که به سه صورت سرد، گرم و داغ انجام مي پذيرد. اولين استفاده کاربردي و صنعتي اکستروژن هيدرواستاتيک از سال 1893 ميلادي شروع مي شود. با اين وجود، پيشرفت اين روش به خصوص در توليد مواد نانو ساختار در سال هاي اخير انجام شد. روش انجام اين فرآيند بسيار ساده مي باشد. بدين صورت که يک بيلت (به صورت استوانه اي شکل) اوليه در داخل محفظه اکستروژن قرار مي گيرد.

سپس توسط پيستون پرس (Ram) مانند، فشار به يک سيال (Fluid) منتقل مي گردد. و در نهايت فشار يکنواخت سيال روي بيلت اوليه، موجب تغيير شکل و اکستروژن ماده مي گردد. به خاطر ايجاد تغيير شکل يکنواخت و همچنين امکان ايجاد نرخ کرنش هاي بالا (104 بر ثانيه) ضريب اصطکاک بين بيلت و قالب کم در نظر مي گيرند. همچنين با انتخاب زاويه قالب کوچک نيز مي توان به تغيير شکل همگن و يکنواخت دست يافت. با استفاده از اين روش مي توان مواد نانو ساختار با اشکال مختلف با سطح مقطع هاي پيچيده توليد کرد. با توجه به پارامترهاي مختلف فرايند در هر مرحله از برون ريزي، کرنشهاي بالا (در حدود هشت) را مي توان ايجاد کرد.

البته لازم است ذکر شود. که براي رسيدن به مواد با اندازه نانو اين فرايند بايد در چند مرحله انجام پذيرد. همچنين بايد در نظر داشت که نرخ کرنش بالا نبايد بيش از حد زياد باشد. زيرا باعث فشار بيش از حد به بدنه قالب مي گردد. در اين روش به دليل استفاده از فشار هيدرواستاتيک اکسترود شدن مواد به صورت يکنواخت انجام مي گيرد. با مقايسه ديگر روش هاي تغيير شکل شديد مانند پرس با قالب زاويه دار (ECAP)، پيچش با فشار زياد (HPT). و اکستروژن دوره اي و تکنيک فشار (CEC) مي توان با کرنش کمتر به اندازه دانه يکسان دست يافت.

مزايا و محدوديت هاي اکستروژن هيدرواستاتيک

اکستروژن هيدرواستاتيک در مقايسه به اکستروژن سنتي داراي مزايا و معايب مختلف مي باشد. از جمله مزاياي اين روش مي توان به سه مورد اشاره کرد. الف) فشار موجود در اين فرآيند به طول بيلت مورد آزمايش بستگي دارد. زيرا اصطکاک بين بيلت و محفظه اکستروژن از بين مي رود. ب) فشار کل موجود بين بيلت و محفظه و بيلت با قالب به خاطر عدم وجود اصطکاک. ناشي از بيلت با محفظه بسيار کم مي باشد. ج) به خاطر اعمال تنش هيدرواستاتيک خميدگي ماده اکسترود شد وجود نداشته و ماده با ساختار همگن توليد مي شود.

با اين وجود اين فرآيند داراي محدوديت هايي نيز مي باشد. که از جمله آن ها عبارتند از: الف) مشکل شدن طراحي ايمن محفظه به خاطر استفاده مداوم از فشارهاي بالا. ب) بارگذاري پيچيده به خاطر وجود سيال و فشار بالا و در نهايت ج) کاهش راندمان فرآيند با افزايش فشار وارد بر سيال. همچنين به خاطر روغن کاري مداوم و سيکل وار در فرآيند اکستروژن رفتار چسبش – لغزش (Slip-Stick) مشاهده مي شود. اين پديده باعث مي شود تا فشار لازم ثابت نبوده و از فشار در حالت ثابت (فشار بهينه) منحرف گردد. پديده چسبش – لغزش همچنين باعث تغييرات در قطر بيلت و عدم ثبات در فرايند مي شود.

پارامترهاي اکستروژن هيدرواستاتيک

پارامترهاي مختلفي بر روي فرايند تأثيرگذار مي باشند. از جمله اين پارامترها مي توان به فشار اکستروژن (Pex) زاويه قالب (die angle)، نرخ اکستروژن (ratio of extrusion) و سيال مورد استفاده اشاره کرد. کنترل هر کدام يک از اين پارامترها منجر به تغييرات محسوس در فرايند اکستروژن هيدرواستاتيک مي گردد.

فشار اکستروژن

مي توان با اطمينان گفت يکي از اساسي ترين متغيرهاي فرايند هيدرواستاتيک تغيين فشار اکستروژن مي باشد. به عبارت ديگر، هرگونه اشتباه در تعيين فشار اکستروژن باعث به وجود آمدن اختلال در امر اکستروژن خواهد شد. علاوه بر اين، فشار اکستروژن خود تابعي از چهار پارامتر ديگر مي باشد. الف) زاويه قالب، ب) نرخ اکستروژن، ج) ضريب اصطکاک و د) استحکام تسليم ماده بيلت. با افزايش ضريب اصطکاک کار لازم براي غلبه بر نيروي اصطکاک بيشترمي شود. و به تبع آن فشار لازم براي تغيير شکل بيلت افزايش مي يابد. همچنين مي توان گفت که با افزايش استحکام تسليم، فشار بيشتري براي تغيير شکل ماده نياز مي باشد. در نهايت ميتوان اين گونه اظهار داشت که تعيين درست فشار اکستروژن کمک شاياني به بهبود عملکرد اکستروژن هيدرواستاتيک مي نمايد.

زاويه قالب

پارامتر ديگري که نقش مهمي در بالا بردن راندمان کاري دارد. زاويه قالب مورد استفاده در فرآيند اکستروژن هيدرواستاتيک مي باشد. به طور کلي سه نوع کار در فرآيند اکستروژن وجود دارد. الف) کار تغيير شکل همگن يا کمترين کار لازم براي تغيير شکل بيلت به شکل نهائي. ب) کار مازاد (Redundant Work) که در اثر پديده برش معکوس در ناحيه تغيير شکل ايجاد مي شود.

و ج) کار نيروي اصطکاک که در اثر اصطکاک بين ديواره قالب و بيلت ايجاد مي شود. کار نيروي اصطکاک با زاويه قالب در تناسب مي باشد. به عبارت ساده تر، هر چه زاويه قالب افزايش يابد، سطح تماس بين بيلت و ديواره قالب کمتر مي شود. و نيروي اصطکاک کمتر مي شود. اين پديده باعث کاهش فشار لازم براي تغيير شکل مي گردد. زيرا کار لازم براي غلبه بر اصطکاک توسط فشار اکستروژن تأمين مي گردد. به طور خلاصه مي توان بيان کرد که زاويه قالب همواره بايد مقدار بهينه اي داشته باشد تا راندمان کاري افزايش يابد.

نرخ اکستروژن

يکي ديگر از پارامترهاي تأثير گذار در راندمان فرايند اکستروژن هيدرواستاتيک. نرخ اکستروژن يا به عبارت ساده تر ميزان کاهش سطح مقطع (Area Reduction of Surface) مي باشد. در يک زاويه قالب ثابت، افزايش ميزان نرخ اکستروژن منجر به افزايش سطح تماس بين بيلت و ديواره قالب مي شود. و در نتيجه فشار زيادي براي غلبه بر کار سختي ناشي از کرنش زياد نياز مي باشد.

روانکاري قالب و بيلت

روانکاري مناسب بين سطوح بيلت و قالب در فرآيند اکستروژن منجر به کاهش فشار اکستروژن مي گردد. سايل روانکار بايد خواص ويژه اي داشته باشد. تا بهترين کارايي را در فرايند اکستروژن داشته باشد. از جمله پارامترهاي مهم در انتخاب روانکار مناسب، ويسکوزيته و ضخامت فيلم روانکار مي باشد. ضخامت فيلم روانکار تأثير قابل توجهي بر روي اصطکاک بين بيلت و ديواره قالب مي گذارد. به عبارت ديگر، با افزايش ضخامت روانکار، تماس بين بيلت و ديواره قالب کاهش مي يابد و کار نيروي اصطکاک مورد کاهش است.

و در نهايت فشار لازم براي تغيير شکل نيز کاهش قابل توجه در صافي سطح پاياني مواد دارد. به طور خلاصه تر مي توان گفت که استفاده از روانکار با ضخامت ضخيم منجر به صافي سطح پايين مي گردد. از طرف ديگر، به دست آوردن سطوح با صافي سطح بالا را مي توان با استفاده از روانکار با ضخامت پايين به دست آورد. ويسکوزيته نيز عاملي ديگر در انتخاب روانکار مي باشد. با افزايش ويسکوزيته شرايط تغيير شکل بدتر مي گردد و منجر به ايجاد ترک در بيلت و ماده نهايي مي گردد.

اکستروژن مواد غذايي

اکستروژن مواد غذايي که امروژه به منظور تهيه فراورده هاي پاستا و ساير فراورده هاي که شکل پذير مي گردد. غلات آماده مصرف، اسنک، غذاي حيوانات خانگي، فراورده هاي قنادي، نشاسته اصلاح شده مخصوص سوپ. غذاي کودک، غذاي آماده و پايه اي براي توليد نوشيدني مورد مصرف فراوان قرار مي گيرد. به يکي از فرايندهاي مهم تبديل ميشود. اين فرايند نوعي پخت محسوب مي شود. که مي توان از آن در توليد فراورده هاي داراي پُف و تُرد استفاده کرد. اين فرايند، به صورت مداوم است و در آن دماي بالا و زمان کوتاه اعمال ي شود. و در سالهاي اخير در سطح جهاني به يکي از مشهورترين فرايندهاي اقتصادي براي فرموله کردن محصولات بر پايه غلات تبديل مي شود.

اکستروژن را مي توان به عنوان فرايندي که در آن موادي مثل نشاسته ذوب شده. با فشار از خروجي (داي) به منظور ايجاد شکل خاص عبور مي يابد. تعريف کرد. در حين فرايند اکستِروژن، انرژي حرارتي حاصل، همراه با انرژي مکانيکي (برشي) تغييرات فيزيکو شيميايي سريعي در ماده اوليه ايجاد مي کند. يکي از مهم ترين ويژگي هاي فرايند اکستروژن ايجاد پف به فراورده است که بافت ماده غذايي را تحت تأثير قرار مي دهد. فناوري اکستروژن به عنوان يک فرايند توليدي کارا، نقش مهمي در صنايع غذايي بر عهده دارد.

اين فرايند متشکل از عمليات جابجايي، اختلاط برش، حرارت و تبريد. شکل دادن، خروج مواد فرار و رطوبت، ايجاد طعم، انکپسولاسيون و استريليزاسيون مي باشد. اين فرايند مي تواند در دماي پايين (مثل توليد فراورده هاي خميري) يا در دماهاي بالا (مثل توليد اسنک) اجرا شود. در بعضي از سيستم ها، به دليل وجود فشار، آب در حالت مايع فوق داغ است. که اين موضوع کنترل عمل شکل پذيري را تسهيل مي کند. و نيروي برشي را افزايش مي دهد. اين فشار مي تواند بين 25 تا بيش از 200 بار متغير باشد.

شرکت خشکه و فولاد پايتخت (( مديريت : جواد دلاکان )) صنعتگران عزيز، افتخار داريم. که سي سال تجربه گرانبهاي خويش را در زمينه عرضه انواع ورق آلياژي. و انواع فولاد آلياژي براي خدمت رساني به شما هموطنان کشور عزيزمان ايران ارائه مي دهيم. پيشاپيش از اينکه شرکت خشکه و فولاد پايتخت را جهت خريد خود انتخاب مي نماييد سپاسگزاريم.
ارتباط با ما:
09121224227
09371901807
تلفن: 02166800251
فکس: 66800546

انواع فولاد فنر CK

 

انواع فولاد فنر CK

فولاد فنر ck از انواع فولادهای قابل عملیات حرارتی می باشند. که انواع مختلفی دارند. و از جمله ی آنها می توان به ck70,ck75,ck60,ck45,ck35 اشاره کرد. که دارای ویژگی و ساختار متفاوتی نسبت به یکدیگر می باشند. این فولاها در صنعت بسیار پُرکاربرد و پُر مصرف می باشند.

فولادهای فنر ck70 و ck60 از جمله ی فولادهای فنر بسیار پرکاربرد در صنعت می باشند. که در ساخت تولید تسمه های فنر از آن ها استفاده می شود.

مقدار و درصدهای عناصر مورد کاربرد در این آلیاژها با یکدیگر متفاوت می باشد. ولی تا حدودی مقدار این درصدها در فولادهای فنر ck60 و ck70 به یکدیگر نزدیک می باشد.

ا فولاد فنر ck75 در موارد بسیار زیادی استفاده می شود. و دامنه ی کاربرد بسیار زیادی دارد. که از جمله ی آن می توان به استفاده در مهندسی مکانیک، قطعات موتورها – پیچ ها، شفت ها، محورها. بازوی اکسل ها، قطعات فرران، قطعات دنده ها کردن پین، میل لنگ ها اجزای فرران، چرخ دنده ها. پیستوله ها، رینگ ها، متصل ها، میل لنگ، مهره ها. چرخ های محرک، میل محور اشاره کرد. بنابراین این فولاد فنر در صنایع خودرو، نفت و گاز و پتروشیمی، جنگ افزار سازی. معدن، غذایی و دارویی، تجهیزات آزمایشگاه. ساختمان، کشاورزی و غیره دامنه ی کاربرد بسیار گسترده ای دارد.

شرکت خشکه و فولاد پایتخت (( مدیریت : جواد دلاکان )) صنعتگران عزیز، افتخار داریم. که سی سال تجربه گرانبهای خویش را در زمینه عرضه انواع ورق آلیاژی. و انواع فولاد آلیاژی برای خدمت رسانی به شما هموطنان کشور عزیزمان ایران ارائه می دهیم. پیشاپیش از اینکه شرکت خشکه و فولاد پایتخت را جهت خرید خود انتخاب می نمایید سپاسگزاریم.ارتباط با ما:
۰۹۱۲۱۲۲۴۲۲۷
۰۹۳۷۱۹۰۱۸۰۷
تلفن: ۰۲۱۶۶۸۰۰۲۵۱
فکس: ۶۶۸۰۰۵۴۶

ارتباط با ما در شبکه های اجتماعی

https://t.me/foolad_paytakht تلگرام

https://www.instagram.com/foolad_paytakht.ir اینستاگرام

فولاد 1221-ميلگرد 1221

 

فولاد 1221 از دسته فولاد های آلیاژی عملیات حرارتی پذیر می باشد. که با نام فولاد 1.1221 نیز شناخته می شود. فولاد 1221 جزو فولاد های کربنی می باشد.
از خصوصیات این فولاد کربنی می توان استحکام و سختی پذیری بیشتر نسبت به فولاد ck45 را برشمرد. که برای مقاطع با بارگذاری های بالا مناسب می باشند. همچنین این فولاد دارای مقاومت بسیار عالی در برابر اصطکاک می باشد.

میلگرد 1221

فولاد 1221-میلگرد 1221-فولاد فنر 1221-تسمه 1221-میلگرد ck60-فولاد فنر ck60

دمای آنیل کردن این فولاد چیزی بین 700-650 درجه سانتیگراد. و دمای فورجینگ آن در حدود 1050-850 درجه سانتیگراد می باشد. این فولاد به روش نورد گرم تولید میشود. فولاد ck60 اغلب به صورت تسمه فولادی عرضه می شود. و از این فولاد بیشتر در مواردی استفاده می شود که تحمل فشار یا ضربه پذیری بالایی مورد نیاز باشد. میلگرد ck60 در مراحل سخت سازی حرارت می پذیرد. و سپس با روغن و آب به سرعت خنگ می شود.

 

عنصر سیلیسیوم در کنار عناصر دیگر به خاصیت فنری بودن این فولاد کمک میکند. سختی فولاد ck60 معادل HB 241 (سختی برینل) می باشد.میلگرد ck60 در قطعات مهندسی مکانیک، قطعات موتورها-پیچ ها. شفت ها، محور ها، بازوی اکسل ها، قطعات فرران، قطعات دنده ها کردن پین. میل لنگ ها اجزای فرران، چرخ دنده ها، پیسوله ها، رینگ ها، متصل ها. میل لنگ، مهره ها، چرخ های محرک، میل محور و… کاربردهای فراوان دارد. بطور خلاصه از فولاد CK60 در صنایع خودرو، نفت گاز و پتروشیمی، جنگ افزار سازی، معدن، غذایی و دارویی. تجهیزات آزمایشگاه، ساختمان، کشاورزی و غیره استفاده می شود.

کاربرد: قطعات برای ساختمان موتور خودرو، و قطعات ماشین سازی

شرکت خشکه و فولاد پایتخت (( مدیریت : جواد دلاکان )) صنعتگران عزیز، افتخار داریم. که سی سال تجربه گرانبهای خویش را در زمینه عرضه انواع ورق آلیاژی. و انواع فولاد آلیاژی برای خدمت رسانی به شما هموطنان کشور عزیزمان ایران ارائه می دهیم. پیشاپیش از اینکه شرکت خشکه و فولاد پایتخت را جهت خرید خود انتخاب می نمایید سپاسگزاریم.ارتباط با ما:
۰۹۱۲۱۲۲۴۲۲۷
۰۹۳۷۱۹۰۱۸۰۷
تلفن: ۰۲۱۶۶۸۰۰۲۵۱
فکس: ۶۶۸۰۰۵۴۶

ارتباط با ما در شبکه های اجتماعی

https://t.me/foolad_paytakht تلگرام

 

https://www.instagram.com/foolad_paytakht.ir اینستاگرام

رول بولت (Roll Bolt)

 

رول بولت (Roll Bolt)

باید بیان نمود که رول بولت ها گونه ای از اتصال پیچ و مهره ای است که نخستین بار توسط شرکت هیلتی معرفی شد.

رول بولت ها از یک پیچ سر مخروطی، یک استوانه فلز چاکدار، یک مهره و نیز یک واشر تشکیل شده اند.

مبنای کار رول بولت ها افزایش حجم اتصال است. یعنی چیزی شبیه به اتصال پیچ و رولپلاک در سطوح دیوارها.

از رول بولت ها برای اتصال صفحه های فلزی بر روی سطوح بتنی، سنگی و … در سازه ها و ساختمان سازی استفاده می شود.

نحوه استفاده:

برای ایجاد یک بیس کاری جهت اتصال و جوش دادن تیرآهن ها، میل گردها، نبشی ها نیاز به یک صفحه بیس می باشد. که این صفحه باید به بتن در پی ساختمان اتصال داشته باشد.

برای اتصال این بیس که معمولاً یک صفحه فلزی است از رول بولت استفاده می شود.

طریقه استفاده رول بولت بدین صورت است. که ابتدا سر مخطروطی پیچ را به داخل سوراخ ایجاد شده در بتن یا سنگ وارد. سپس با بستن مهره رول بولت به تدریج استوانه چاکدار توسط واشر به سمت داخل رانده شده. و بر روی سر مخروطی چاک آن باز شده. و این استوانه به تدریج افزایش حجم می دهد.

بدین صورت رول بولت در سمت داخلی با افزایش حجم استوانه. و در سطح خارجی از طریق مهره و واشر گیر کرده و اتصال محکم می شود.

بولت فولادی

کاربرد

استفاده در صنعت ساختمان و سازه جهت ایجاد صفحه پایه اتصال به وفور استفاده می شود. استفاده در صنایع مکانیکی در تأسیسات و مخازن جهت اتصال مخازن به زمین نیز استفاده می شود. همچنین در تهویه مطبوع نیز برای اتصال به سقف و ستون های بتنی استفاده زیادی دارند. در صنایع برق و در دکل های برقی برای اتصال کلمپ ها و ساپورت ها به دکل مورد استفاده قرار می گیرند.

استفاده از رول بولت در ایجاد ریل و اتصال ریل و گارد ریل بسته به نوع ریل مرسوم است.

شرکت خشکه و فولاد پایتخت (( مدیریت : جواد دلاکان )) صنعتگران عزیز، افتخار داریم. که سی سال تجربه گرانبهای خویش را در زمینه عرضه انواع ورق آلیاژی. و انواع فولاد آلیاژی برای خدمت رسانی به شما هموطنان کشور عزیزمان ایران ارائه می دهیم. پیشاپیش از اینکه شرکت خشکه و فولاد پایتخت را جهت خرید خود انتخاب می نمایید سپاسگزاریم.ارتباط با ما:
۰۹۱۲۱۲۲۴۲۲۷
۰۹۳۷۱۹۰۱۸۰۷
تلفن: ۰۲۱۶۶۸۰۰۲۵۱
فکس: ۶۶۸۰۰۵۴۶

ارتباط با ما در شبکه های اجتماعی

https://t.me/foolad_paytakht تلگرام

https://www.instagram.com/foolad_paytakht.ir اینستاگرام

جی بولت (J Bolt)

 

جی بولت (J Bolt)

بولت فولادی-بولت ها و انواع مختلف بولت با کاربردهای متفاوت در صنعت ساخت و ساز

جی بولت یا J Bolt همانطور که از نامش پیداست به شکل J لاتین به کار می رود. که بعنوان یک قلاب گیرنده عمل می کند. همچنین این پیچ می تواند بعنوان یک جایگزین برای آی بولت ها به کار رود. که باعث تسریع در کار و عمل باز و بسته کردن سریع تر است.

هنگر بولت (Hanger Bolt)

هنگر بولت ها در زمانی که شما نیاز به استحکام زیاد. سرعت و سهولت در اتصال یک وسیله به حجم های چوبی یا رول پلاک دارید استفاده می شود. (مانند تعمیر و ساخت مبلمان چوبی) هنگر بولت یا Hanger Bolt نوعی از پیچ است که در دو طرف آن رزوه وجود دارد. با این تفاوت که رزوه های یک طرف همانند رزوه چوب است و رزوه طرف دیگر مشابه رزوه پیچ ماشینی است. و از این نوع پیچ ها می توان در صفحات با دو جنس متفاوت استفاده کرد.

بولت فولادی

استاد بولت (Stud Bolt)

بولت فولادی-بولت ها و انواع مختلف بولت با کاربردهای متفاوت در صنعت ساخت و ساز

استاد بولت Stud Bolt شامل یک پیچ دو سره و دو مهره می باشد. که جهت بست فلنج ها و قطعات فلزی در صنایع سنگنین مانند نفت و گاز و پتروشیمی، مورد مورد کاربرد است.این پیچ ها اغلب فولادی با پوشش های مختلف شامل تفلون و گالوانیزه، و یا استنلس استیل تولید می گردد.

اندازه طولی استاد بولت ها قابل انتخاب و تولید می باشد.

 

استاد بولت یکی از پرکاربردترین تجهیزات پیچ ها در صنایع نفت و گاز، صنایع سیمان، صنایع ساختمان سازی. صنایع خودروسازی، صنایع معدن و خطوط تولید ماشین آلات می باشد.که در انواع مختلف در دسترس می باشد.

استاد بولت از ساز 3/8 الی 41/2 اینچ قابل تولید می باشد. که با استاندارد NMG-DIN-ISO همراه با Certificate و شناسنامه قابل ارائه هستند. و گریدهای استاد بولت ها B16-B8-B7 می باشد.

استاد بولت معمولاً با پوشش های گالوانیزه گرم، سرد و داکرومات با استانداردهای معتبر ارائه می شود. و با توجه به ویژگی های آن در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی و صنایع از این قبیل مورد استفاده قرار می گیرند.

بولت فولادی

شرکت خشکه و فولاد پایتخت (( مدیریت : جواد دلاکان )) صنعتگران عزیز، افتخار داریم. که سی سال تجربه گرانبهای خویش را در زمینه عرضه انواع ورق آلیاژی. و انواع فولاد آلیاژی برای خدمت رسانی به شما هموطنان کشور عزیزمان ایران ارائه می دهیم. پیشاپیش از اینکه شرکت خشکه و فولاد پایتخت را جهت خرید خود انتخاب می نمایید سپاسگزاریم.ارتباط با ما:
۰۹۱۲۱۲۲۴۲۲۷
۰۹۳۷۱۹۰۱۸۰۷
تلفن: ۰۲۱۶۶۸۰۰۲۵۱
فکس: ۶۶۸۰۰۵۴۶

ارتباط با ما در شبکه های اجتماعی

https://t.me/foolad_paytakht تلگرام

 

https://www.instagram.com/foolad_paytakht.ir اینستاگرام

 

بولت ها و انواع مختلف بولت ها

 

بولت ها و انواع مختلف بولت ها با کاربردهای متفاوت در صنعت ساخت و ساز

بولت فولادی

توضیح: بولت (پیچ) نوعی بست از جنس میلگرد می باشد که در صنعت ساخت و ساز. جهت ایجاد اتصال بین صفحه زیر ستون و فونداسیون مورد استفاده قرار می گیرد.

بولت فولادی-بولت ها و انواع مختلف بولت با کاربردهای متفاوت در صنعت ساخت و ساز

و بولت ها به طول های مختلفی تولید می گردند و به طور معمول انتهای بولت را به منظور افزایش درگیری خم می کنند. که باعث می شود شکل ظاهری این محصول عصا مانند شود.

بولت فولادی-انواع مختلف بولت ها با کاربردهای متفاوت:

انکربولت (Anchor Bolt)

کلمه انکر در لغت به معنای مهار، چفت، بست به صورت محکم و یا سخت می باشد.

انکربولت ها یا رول بولت ها ابزاری هستند جهت فیکس نمودن و نصب ماشین ها و ابزارهای صنعتی داخل فونداسیون.همچنین در پروژه های ساختمانی به منظور نصب صفحه (Plate) های فلزی با ابعاد و ضخامت های متفاوت به سطوح (بتن، سنگ، آجر و …) مورد استفاده قرار می گیرند.

 

آی بولت (Eye Bolt)

نوعی پیچ است که با داشتن یک حلقه در انتهای خود می توان یک طناب یا نوار یا زنجیره را به آن متصل کرد. و برای کارهای جابجایی اجسام بسیار پرکاربرد است به دلیل شباهت آن به چشم (Eye) به نام آی بولت نام گذاری گردید.

 

یو بولت (U Bolt)

بولت فولادی-بولت ها و انواع مختلف بولت با کاربردهای متفاوت در صنعت ساخت و ساز

پیچ یو یا Bolt پیچی است که به شکل U می باشد. و برای اهدافی خاص که نیاز به گیرایی داشته باشند استفاده می شود. بعنوان مثال سطوح گردی همانند لوله را به راحتی با این پیچ می توان نصب کرد.

یوبولت ها به منظور ساپورت لوله های نفت و گاز در پایپینگ (Piping) طراحی می شوند. و بر اساس سایز لوله ها نامگذاری می گردند. بعنوان مثال یوبولت ساز 8 اینچ جهت مهار لوله سایز 8 اینج طراحی می گردد.

پارامترهای مورد نیاز در انتخاب یوبولت ها بشرح ذیل می باشد:

نوع جنس بعنوان مثال کربن استیل، استیل و …

گام رزوه

قطر مفتول

شعاع خم

شرکت خشکه و فولاد پایتخت (( مدیریت : جواد دلاکان )) صنعتگران عزیز، افتخار داریم. که سی سال تجربه گرانبهای خویش را در زمینه عرضه انواع ورق آلیاژی. و انواع فولاد آلیاژی برای خدمت رسانی به شما هموطنان کشور عزیزمان ایران ارائه می دهیم. پیشاپیش از اینکه شرکت خشکه و فولاد پایتخت را جهت خرید خود انتخاب می نمایید سپاسگزاریم.ارتباط با ما:
۰۹۱۲۱۲۲۴۲۲۷
۰۹۳۷۱۹۰۱۸۰۷
تلفن: ۰۲۱۶۶۸۰۰۲۵۱
فکس: ۶۶۸۰۰۵۴۶

ارتباط با ما در شبکه های اجتماعی

https://t.me/foolad_paytakht تلگرام

 

https://www.instagram.com/foolad_paytakht.ir اینستاگرام

طبقه بندی انواع Bolt بر اساس عملکرد

 

طبقه بندی انواع Bolt بر اساس عملکرد

به پیچ هایی که با کمک مهره اتصال میان قطعات را ایجاد می کنند. Bolt بیان می شود و از نظر کاربرد در گروه های زیر قرار می گیرند:

1- پیچ های کالسکه ای یا حمال (Carriage Bolt9

کاربرد اصلی این پیچ برای اتصال قطعات چوب به فلز و گاهاً چوب به چوب است، کلگی آنها بصورت Round میباشد. تا تحت تأثیر ضربه باز نشود و سطح نشیمنگاهشان بزرگ است. تا بدون استفاده از واشر، نیرو در مساحت بزرگتری اعمال میگردد و به سطح چوب آسیب وارد نکند.

تمام طول بدنۀ این پیچ دارای رزوه است و فقط با کمک مهره اتصال را برقرار می کند.

پیچ فولادی

2- پیچ های مرحله ای (Step Bolt)

این پیچ شباهت زیادی به پیچ های کالسکه ای دارد. و برای اتصال چوب به به چوب یا چوب به فلز استفاده می شود. اما کلگی گرد آنها ارتفاع کمتری دارد. و پهن تر است تا توزیع نیرو در مساحت بیشتری انجام شود. و آسیب کمتری به سطح پیچ وارد نماید. لذا برای پیچ های نرم بکار می رود.

3-پیچ الوار یا Timber Bolt

پیچ الوار برای الوارهای بلند استفاده می شود. و برای جلوگیری از چرخش آن روی نشیمنگاه برجستگی هایی به نام Nub قرار دارد که درون چوب فرو می رود.

پیچ فولادی

4- پیچ شانه ای (Shoulder Screw یا Shoulder Bolt)

پیچ های شانه ای به دو صورت Screw و Bolt تولید می شوند. و در فارسی به پیچ و پین شهرت دارند.

کاربرد اصلی این پیچ در طراحی مکانیزمهای حرکتی مشابه بازو است. بدین صورت که Shoulder Screw در یکی از قطعات پیچ می شود. و قطعۀ دیگر با ناحیۀ بدون رزوه درگیر است. تا آزادانه نسبت به آن دوران نماید و حتی در مواردی هر دو قطعه با ناحیۀ بدون رزوه درگیر هستند. و میچرخند و ناحیۀ رزوه Shoulder Bolt در بیرون آنها قرار می گیرد. و توسط مهره بسته می شود.

 

5-پیچ ساختمانی یا سازه (Structural Screw یا Structural Bolt)

پیچ های سازه ای طول چندان بلندی ندارند و همانطور که از نامشان مشخص است برای اتصال قطعات فلزی استفاده می شوند.

این پیچ ها معمولاً زیر فشار سنگین تنشهای کششی و برشی قرار دارند. و برای ایجاد اتصالی محکم از کلگی Hex استفاده می کنند. همچنین جنس آنها برای سازه هایی که شرایط سختی ندارند. فولاد کربنی ساده و برای محیط های نا مساعد از فولاد آلیاژی با ترکیب مس، نیکل و کروم است.

پیچ های Structural برای پیشگیری از سایش قطعات و افزایش احتمال زنگ زدگی و … نیازمند واشر هستند.

یادآوری می شود که انواع پیچ سازه ای در دو نوع Screw و Bolt عرضه می شوند.

6- پیچ بتن (J Bolt)

این پیچ شبیه حرف J است و یک بخش خمیده شبیه Hook یا قلاب دارد. که برای اتصال قطعات مختلف به بتن یا سوار کردن تیرآهن استفاده می شود.

معمولاً ناحیۀ خمیده درون سیمان خیس قرار می دهند. تا با خشک شدن آن روی دیوار محکم شود. و ناحیۀ رزوه بشود و در بیرون دیوار برای اتصال قطعات استفاده می شود.

 

7- پیچ لنگر (Anchor Bolt)

این پیچ ها نیر مشابه پیچ J برای اتصال قطعات یا سازه های مختلف به بتن استفاده می شود. و استحکام بالایی در برش و کشش دارند. همچنین از فولادهای مختلفی برای ساخت آنها استفاده می شود. که اغلب آلیاژی و ضد خوردگی هستند.

پیچ فولادی

پیچ های Anchor شامل چهار گروه مختلف هستند. که در ادامه بررسی شده اند.

1-7- پیچ لنگر L

شبیه حرف L است. و در اتصال پایه چراغ های خیابانی، پایه های استندهای تبلیغاتی فلزی و بیلبورد، چراغ راهنمایی و رانندگی، ساخت زیربنا و … استفاده می شود.

 

2-7- دو سویه با صفحه (Double End Rods with Plate Bolt)

این پیچ دو سویه است که به یکی از طرفین واشر اضافه شده و برای ستون سازی، تابلوهای معابر و… بکار میرود.

پیچ فولادی

3-7-پیچ های لنگر دارای کلگی (Headed Anchor Bolts)

این پیچ بر خلاف سایر انواع پیچ Anchor در یک سمت رزوه میشود. و در سوی دیگر یک کلگی Hex یا Square دارد که درون بتن قرار میگیرد. و برای نصب نرده های پیاده رو و ساخت ستون های نیمه سنگین استفاده می شود.

پیچ فولادی

4-7- پیچ های متخلخل (Swedge Bolt)

پیچ های متخلخل یا Swedge به شکل یک استوانۀ ساده هستند. که از یک سمت رزوه شده و از سوی دیگر شیارهای کروی روی بدنه ایجاد شده. که درون بتن قرار می گیرد، و با آن پر می شود.

پیچ فولادی

 

8- پیچ لوله (Bolt U)

این پیچ مشابه حرف U است و ناحیۀ خمیده برای قرار گرفتن لوله یا دستۀ سیم و کابل استفاده می شود.

معمولاً هر دو سوی پیچ U رزوه می خورد. و با عبور از سوراخ تعبیه شده روی دیوار یا سقف توسط مهره به آن متصل می شود. (این سوراخ اصولاً روی یک فریم فلزی است) و از لوله یا دسته های کابل نگهداری می کند.

معمولاً این پیچ در محیط های مرطوب مورد استفاده قرار میگیرد. و در جنس های مختلف از فولاد سادۀ کربنی تا فولاد آلیاژی مقاوم تولید می شود.

 

پیچ فولادی

9- پیچ آسانسور (Elevator Bolt)

این پیچ بصورت اختصاصی برای اتصال نوار نقاله و تسمه های آسانسور طراحی میشود. و برای آنکه در سطوح نرم آنها نفوذ نکند. از یک کلگی پهن استفاده می کند.

پیچ فولادی

10- پیچ پارو یا Plow Bolt

در گذشته برای برف روبی از پاروهای چوبی استفاده می شد. که به یک دستۀ بلند متط بوده اند. و در سالیان بعد با پیشرفت صنعت از ماشین برف روبی استفاده می کردند. که یک صفحۀ پهن روی بازوهایش نصب می شد. و برف را جابجا می کرد.

پیچی که برای اتصال میان تیغه و دستۀ چوبی، یا تیغه و بازوهای ماشین بکار می رود، لازم است. که با فشار برف باز نشود. پس کلگی چهارگوش و شش گوش انتخاب های مناسبی نیستند. و بهترین گزینه شکل بیضوی با کلگی کوتاه و سطح Concave Flat (مقعر) است. که مبنای طراحی پیچ پارو یا Plow Bolt میباشد.

امروزه این پیچ ها علاوه بر تجهیزات زمستانی در ماشین آلات ساختمانی و عمرانی هم استفاده می شوند. و از فولادهای آلیاژی هستند. تا در برابر سایش مقاومت

پیچ فولادی

11- پیچ حلقه دار (Eye Bolt)

این پیچ از یک سمت بصورت رزوه است و از سوی دیگر حلقه ای دارد. که برای اتصال زنجیر، کابل،طناب و… استفاده می شود.

حلقه می تواند بصورت یک مفتول خم شده باشد (Loop)، یا یک حلقۀ پیوسته و کامل باشد. که با فورج تولید می گردد. (Ring) و در مواردی هم حلقه و ناحیۀ رزوه میشود و جداگانه ساخته و روی هم مونتاژ می شوند. تا حلقه بتواند نسبت به بدنه دوران آزادانه داشته باشد.

گاهاً به این پیچ ها Ring Bolts بیان می شود. و از آنجایی که بر خلاف حلقه های خم شده (Loop) با فشار از هم باز نمی شوند. برای وزن های بالا کاربرد بیشتری دارند.

کاربرد اصلی پیچهای چشمی یا حلقه دار برای بلند کردن یا کشیدن اجسام توسط کابل است. لذا روی قطعات و تجهیزات سنگین همچون قالب ها، لیفتراک و … نصب میشود. تا امکان جابجایی با جرثقیل سقفی وجود داشته باشد.

همچنین در کشیدن اجسامی مانند فیکسچرها یا استندهای سنگین وزن چرخ دار و… می توان از این پیچها برای اتصال طناب و سیم استفاده کرد.

این چرخش فرآیند بلند کردن یا کشیدن قطعه کار را آسان می کند. البته معمولاً قلاب جرثقیل (Hook) چرخش آزادانه دارد و به چنین راه حلی نیاز نیست.

یادآوری میشود که این پیچ در هر دو طبقه بندی Screw و Bolt تولید می شود.

پیچ فولادی

 

 

 

 

شرکت خشکه و فولاد پایتخت (( مدیریت : جواد دلاکان )) صنعتگران عزیز، افتخار داریم. که سی سال تجربه گرانبهای خویش را در زمینه عرضه انواع ورق آلیاژی. و انواع فولاد آلیاژی برای خدمت رسانی به شما هموطنان کشور عزیزمان ایران ارائه می دهیم. پیشاپیش از اینکه شرکت خشکه و فولاد پایتخت را جهت خرید خود انتخاب می نمایید سپاسگزاریم.ارتباط با ما:
۰۹۱۲۱۲۲۴۲۲۷
۰۹۳۷۱۹۰۱۸۰۷
تلفن: ۰۲۱۶۶۸۰۰۲۵۱
فکس: ۶۶۸۰۰۵۴۶

ارتباط با ما در شبکه های اجتماعی

https://t.me/foolad_paytakht تلگرام

https://www.instagram.com/folad_paytakht اینستاگرام

https://www.instagram.com/foolad_paytakht.ir اینستاگرام

انواع پيچ Screw بر مبناي عملکردشان طبقه بندي

 

در این بخش انواع پیچ Screw بر مبنای عملکردشان طبقه بندی می شوند.

1- انواع پیچ خود رزوه زن (Self-Tapping Screw)

برای آنکه یک پیچ screw عملکرد مناسبی داشته باشد به سوراخی با رزوه های منطبق بر خود نیاز دارد. هرچند که در بسیاری از موارد شاهد این انطباق نیستیم. و اتصال آب بندی میشود یا Fit ایجاد نمی شود.

در این میان پیچ های خود رزوه زن یا Self-Tapping هم بر خلاف باور بسیاری از افراد. به یک سوراخ اولیه (Pilot) نیاز دارند اما رزوه زنی به صورت خودکار انجام می دهند. لذا رزوه های پیچ مبتنی بر رزوه های خودش ایجاد می شود. تا اتصالی آب بندی شده و Fit شکل گیرد.

 

در کنار این مزیت مهم، نمیتوان از براده های ایجادی توسط پیچ های خود رزه زن صرف نظر کرد. و برای پیشگیری از آسیب قطعات و تجهیزات از آنها در مدارهای الکتریکی، قطعات موتور، مکانیزمهای حرکتی و صنایع غذایی استفاه نمی شود. همچنین استفاده از آنها در قطعات سخت نیز امکان پذیر نمی باشد.

2- انواع پیچ های خودکار (Self-Drilling Screw)

با کمی تغییر در پیچ های خودرزوه زن یا Self -Drilling Screw و ایجاد لبه های تیزتر میتوانیم. هر دو عملیات سوراخ کاری و رزوه زنی را به پیچ واگذار کنیم. که در این حالت به آن پیچ خودکار یا Self -Drilling Screw می گویند. هرچند در این حالت موقعیت دهی و تنظیم پیچ دشوار است اما کاربرد زیادی در صنایع چوب دارد.

3- انواع پیچ چوب (Wood Screw)

همانطور که از نام این پیچ مشخص است برای اتصال قطعات چوبی بهینه سازی شده است و شامل ویژگی های زیر هستند:

  • قطعاً شنک دار هستند، یعنی بخشی از بدنۀ آنها رزوه نمی شود تا سرعت اتصال افزایش یابد.
  • معمولاً بصورت Self-Drilling ساخته می شوند و شنک دار بودنشان ضمن کاهش انرژی مصرفی از افزایش حرارت رزوه زنی جلوگیری می کند.
  • معمولاً کلگی آنها بصورت Flat (مخروطی تخت) است. یعنی مخروطی که سطح رویی آن صاف است. اما محدودیتی وجود ندارد. و میتواند Oval,Round,Hex یا Truss نیز باشد.
  • معمولاً از فولادهای معمولی ساخته می شوند و برای استفاده در محیط باز مناسب نیستند.

 

4- پیچ های کفسازی (Decking Screws)

ساخت کفه های چوبی، عرشه ها، اسکله ها و… هم نوعی کار با چوب محسوب می شوند. اما شرایط خاصی دارند که از عهدۀ پیچهای چوب خارج است.

پیچ فولادی

 

این سازه ها در محیط های کاملاً مرطوب و ساینده بکار می روند. و در چنین محیطی پیچ های معمولی سریعاً فرسوده شده .و از بین می روند. به همین علت پیچ های Decking با بهره گیری از فولاد آلیاژی. و پوشش مقاوم در برابر خوردگی و زنگ زدگی در طبقه بندی جداگانه ای ارائه می شوند.

5- پیچ های نئوپان (Chipboard Screw)

این پیچ ها بصورت ویژه ای برای اتصال قطعات نئوپانی بهینه سازی شده. و در مقایسه با انواع پیچ چوب، از شنک نازکتر و لبه های بزنده تری ساخته شده اند. که با Self-Tapping بودن آن سازگار است (در مواردی هم بصورت Self-Drilling هستند). همچنین برخلاف پیچ چوب تمام بدنۀ آن رزوه دار (از نوع گام بلند یا Coarse) است.

پیچ فولادی

6- پیچ های PDF

MDF معمولاً ار چوب سخت تر و سوراخ کردن آن دشوار است. لذا پیچ های MDF شنک باریکی دارند و لبه های رزوه نیز برنده هستند. دقیقاً مشابه پیچ های نئوپان با این تفاوت که معمولاً کل بدنه روزه نمی شود. و بخشی از آن مانند Wood Screw بدون رزوه باقی می ماند.

نکته: گاهاً پیچ های نئوپان برای MDF هم استفاده می شوند. و حتی در فروشگاه های اینترنتی اشتباهاً آن را بعنوان پیچ MDF می فروشند.

 

7- پیچ بشکه (Lag Bolt و Lag Screw)

در گذشته بشکه های جوبی کاربرد داشتند و پیچ خاصی در تولیدشان بکار گرفته می شد که بعدها پیچ بشکه یا lag Screw نامگذاری شد.

این پیچ ها در قیاس با انواع پیچ چوب، ابعاد بزرگتری دارند. طولشان بلندتر است. گشتاور و نیروهای فشاری یا کششی بیشتری را تحمل می کنند. و کلگی آنها نیز فقط بصورت Hex یا شش ضلعی تولید می شود. همچنین بصورت Self-Tap یا Self-Drill نیستند. و تحت هر شرایطی به سوراخ Pilot نیاز خواهند داشت. و یادآوری می شود که پیچ Lag در هر دو نوع Screw و Bolt تولید می شود.

پیچ فولادی

8- انواع پیچ ماشین (Machine Screw)

این پیچ ها معمولاً نسبت به سایر پیچ های Screw اندازۀ کوچکتری دارند و در ماشین آلات، صنایع الکترونیک، تجهیزات پزشکی، موتورها و… استفاده می شوند.

پیچ های ماشین یا Machine Screws به علت کاربردهای متنوعشان در کلگی و درایوهای متفاوتی عرضه میشوند. تا بخش زیادی از نیاز بازار را پوشش دهند، تمام طول بدنه رزوه میشود و نیازمند سوراخ اولیه یا Pilot هستند.

 

پیچ فولادی

9-پیچ های ورق کاری (Sheet Metal Screw)

پیچ های ورق کاری برای اتصال قطعات فلزی به یکدیگرمورد استفاده قرار می گیرند. و معمولاً نوک و رزوه هایشان از پیچ های صنعت چوب (MDF, نئوپان، چوب، بشکه و…) برنده تر هستند. تا برای قطعات فلزی عملکرد مناسبتری داشته باشند.

نکتۀ بعدی در خصوص رزوۀ پیچ های ورقکاری است. که در تمام طول بدنه با گام نسبتاً کوتاه و عمیق زیاد بوجود می آید.

این پیچ ها از فولاد کربنی تولید می شوند. و معمولاً نسبت به مواد شیمیایی و رطوبت آسیب پذیر هستند. لذا برای محیط های مرطوب یا خورنده استفاده از آنها توصیه نمی شوند.

پیچ فولادی

10- انواع پیچ تنظیم (Grub Screw یا Set Screw)

متفاوت ترین ظاهر متعلق به انواع پیچ تنظیم است. که بدون کلگی هستند اما در یک یا هر دو سمت آنها درایو در نظر گرفته می شود.

پیچ های تنظیم یا Set Screw برای مقید کردن و تنظیم دو قطعه کار نسبت به یکدیگر استفاده می شوند. مثلاً تنظیم موقعیت چرخدنده یا پولی روی شفت، تنظیم قطعات فیکسچر، تنظیم فاصلۀ بلوک های قالب و …

 

این پیچ ها از سوراخ قطعه اول رد می شوند و با درگیر شدن در سوراخ قطعۀ دوم آنها را نسبت به یکدیگر مقید کرده. و فاصلۀ میان آنها را تنظیم می نماید.

پیچ فولادی

معمولاً انواع پیچ Set Screw از جنس فولاد آلیاژی هستند. و روی آنها عملیات حرارتی موضعی (سطحی) انجام می شود. تا مقاومتشان در برابر خوردگی و سایش افزایش یابد.

شرکت خشکه و فولاد پایتخت (( مدیریت : جواد دلاکان )) صنعتگران عزیز، افتخار داریم. که سی سال تجربه گرانبهای خویش را در زمینه عرضه انواع ورق آلیاژی. و انواع فولاد آلیاژی برای خدمت رسانی به شما هموطنان کشور عزیزمان ایران ارائه می دهیم. پیشاپیش از اینکه شرکت خشکه و فولاد پایتخت را جهت خرید خود انتخاب می نمایید سپاسگزاریم.ارتباط با ما:
۰۹۱۲۱۲۲۴۲۲۷
۰۹۳۷۱۹۰۱۸۰۷
تلفن: ۰۲۱۶۶۸۰۰۲۵۱
فکس: ۶۶۸۰۰۵۴۶

ارتباط با ما در شبکه های اجتماعی

https://t.me/foolad_paytakht تلگرام

 

https://www.instagram.com/foolad_paytakht.ir اینستاگرام

طبقه بندی انواع پیچ بر اساس عملکرد

 طبقه بندی انواع پیچ بر اساس عملکرد

کاربردیترین طبقه بندی انواع پیچ ارزیابی آنها بر مبنای عملکردشان است که کمک می کند. برای نیازمان بهترین پیچ ها را شناسایی کنیم. با این حال انتخاب درایو و شکل کلگی هم از اهمیت زیادی برخوردار است. که با اطلاعات قابل ارائه در بخش های قبلی امکان پذیر است.

ویژگی دیگر این طبقه بندی آن است که برای Screw و Bolt گروه های مجزایی در نظر قرار می گیرد. اما موارد زیر برای هر دوی آنها مشترک است:

  • پیچ های Lag (بررسی شده در طبقه بندی Screw)
  • پیچ های Flange (بررسی شده در طبقه بندی Screw)
  • شامل پیچ های Shoulder (بررسی شده در طبقه بندی Bolt)
  • پیچ های Structural (بررسی شده در طبقه بندی Bolt)
  • پیچ های چشمی (بررسی شده در طبقه بندی Bolt)

 

هر یک از این پیچ ها تنها در یک گروه بررسی می شوند. که معمولاً در آن حالت کاربرد بیشتری دارند. (مثلاً lag در گروه Screw بررسی گردید اما بصورت Bolt نیز تولید می شود)

مورد دیگر آن است که یک پیچ میتواند در چند گروه مختلف قرار بگیرد، مثلاً هم خود رزوه زن باشد. هم برای چوب قابل استفاده باشد.

نکته: اگر از تفاوت میان Screw و Bolt اطلاع ندارید در ابتدای مقاله آن را توضیح دادیم.

طبقه بندی پیچ های Screw بر اساس عملکرد

شرکت خشکه و فولاد پایتخت (( مدیریت : جواد دلاکان )) صنعتگران عزیز، افتخار داریم. که سی سال تجربه گرانبهای خویش را در زمینه عرضه انواع ورق آلیاژی. و انواع فولاد آلیاژی برای خدمت رسانی به شما هموطنان کشور عزیزمان ایران ارائه می دهیم. پیشاپیش از اینکه شرکت خشکه و فولاد پایتخت را جهت خرید خود انتخاب می نمایید سپاسگزاریم.ارتباط با ما:
۰۹۱۲۱۲۲۴۲۲۷
۰۹۳۷۱۹۰۱۸۰۷
تلفن: ۰۲۱۶۶۸۰۰۲۵۱
فکس: ۶۶۸۰۰۵۴۶

ارتباط با ما در شبکه های اجتماعی

https://t.me/foolad_paytakht تلگرام

https://www.instagram.com/folad_paytakht اینستاگرام

https://www.instagram.com/foolad_paytakht.ir اینستاگرام

طبقه بندی انواع پیچ از نظر شکل کلگی (Head Shape)

 

طبقه بندی انواع پیچ از نظر شکل کلگی (Head Shape)

در این بخش مقایسه و طبقه بندی انواع پیچ بر اساس شکل کلگی انجام می شود. که برای Screw و Bolt یکسان هستند. و هر طبقه بندی شامل پیچ هایی با درایوها، جنس ها و کاربردهای مختلف است.

1- انواع پیچ با کلگی مخروطی یا Countersunk

کلگی پیچ های Countersunk مخروطی شکل است. بطوریکه مساحت سطح مقطع از پایین به بالا افزایش می یابد.

زاویۀ مخروط عموماً قائم (90 درجه) است و در غیر اینصورت مقدارش اعلام میشود. (مثلاً Bolt Flat 85). زوایای بزرگتر نیازمند ارتفاع کلگی کمتر (و بالعکس) می باشد. و به همین علت پیچ های مخروطی با زاویه بیشتر از 90 برای قطعات نازک کاربرد بشتری دارند.

 

پیچ های Countersunk نشیمنگاهی برای قرار گیری روی سطوح ندارند و در اصل برای نصب شدن داخل قطعه کار طراحی می گردند. با این حال در مواردی با بریدن بخشی از ناحیۀ زیرین مخروط یک سطح افقی ایجاد می شود. که میتواند بعنوان نشیمنگاه استفاده شود (یا نشود). و ارتفاع کلگی را کاهش یا طول رزوه را افزایش دهد.

در صورت وجود برش در ناحیۀ مخروطی، لازم است در نامگذاری پیج از عبارت Undercut استفاده شود. مثلاً Undercut Oval به معنای یک پیچ مخروطی از نوع Oval می باشد. که ناحیۀ زیرین آن بریده شده است. (پیچ های Flat و Oval کمی جلوتر بررسی می شوند).

برش زیر کلگی و نحوۀ محاسبۀ زاویۀ مخروط در تصویر زیر مشخص است.

 

سطح روی کلگی می تواند تخت (Flat) یا بیضوی (Oval9 باشد. و پیچ های Countersunk یکی از این دو نوع هستند.

1-1- پیچ تخت یا Flat

پیچ های تخت یا Flat دارای یک کلگی مخروط هستند که سطح فوقانی آن تخت است. و معمولاً در مواردی استفاده می شود. که میخواهیم کلگی پیچ هم در دل قطعه کار قرار گرفته باشد. مثلاً در اتصالات سرویس خواب، ورقگیر قالب و…

بخاطر داشته باشید که وقتی گفته می شود Flat Bolt یا Flat Screw قطعاً شکل کلگی مخروطی است.

پیچ فولادی-پیچ و انواع آن-طبقه بندی پیچ-تفاوت Screw و Bolt-طبقه بندی Bolt بر اساس عملکرد

2-1- پیچ بیضوی یا Oval

یکی دیگر از انواع پیچ های Countersunk یا مخروطی است که سطح فوقانی کلگی به شکل یک کمان (بیضی) است.

یان پیچ ها (مانند انواع Flat9 در مواردی استفاده می شوند که میخواهیم کلگی پیچ بیرون نباشد. با این حال مزیت جالبی نسبت به پیچ های تخت دارند.

در مواردی سوراخ پیچ نسبت به سطح قطعه کار دقت بالایی ندارد. و متعامد نیست. در این حالت استفاده از پیچ Flat سبب می شود. که انحراف سوراخ کاملاً اشکار شود و حتی بخشی از کلگی بشکل لبه ای تیز بالاتر از سطح آن قرار بگیرد. و به همین علت پیچ های بیضوی شکل جایگزین خواهند شد.

 

پیچ فولادی-پیچ و انواع آن-طبقه بندی پیچ-تفاوت Screw و Bolt-طبقه بندی Bolt بر اساس عملکرد

نمونه ای از نامگذاری انواع پیچ Countersunk

برای جستجوی یک پیچ مخروطی شیاردار با سطح بیضوی و زاویۀ مخروط 80 درصد باید عبارت زیر را جستجو کنیم:

Slotted Oval 80 Screw (or Bolt)

بعبارت زیر دقت نمایید:

Philips Flat Bolt Undercut

این پیچ از نوع مخروطی با سطح تخت است که ناحیۀ زیرین کلگی برش می خورد. و می تواند روی سطح قطعه کار نیز استفاده شود. (یا برای قطعات نازک)

 

2- پیچ های کفه ای (ماهی تابه ای) یا Pan

سطح کلگی انواع پیچ Pan می تواند تخت یا بیضوی باشد. با این حال شکل آن مخروطی نیست و شکلی نزدیک به استوانه دارد. که در تصاویر مشاهده می کنید.

این پیچ به این منظور طراحی می گردد که کلگی بیرون از قطعه کار باشد. از سوی دیگر مساحت نشیمنگاه بزرگ است که سبب می شود. نیروی وارد بر قطعه کار در مساحت بیشتری توزیع شود و احتمال تغییر شکل شکل کار یا فرو رفتن پیچ در آن کاهش یابد.

انواع پیچ Pan تنوع بسیار زیادی دارند. و هزینۀ تولید پایین (کمتر از پیچهای مخروطی) بخش زیادی از بازار را به خود اختصاص می دهند. بطوریکه از N1.2 تا M100 عرضه می شوند.

پیچ فولادی

 

3- انواع پیچ های گرد یا Round

کلگی این پیچ ها شبیه گنبد یا کمانی نوک تیز است. که از زیر برش خورده و مستقمیاً به بدنۀ پیچ متصل می شود و برای آن طراحی شده که کلگی بیرون از قطعه کار باشد. و احتمالاً روی سطح آن مستقر شود. همچنین شکل آن به نوعی است که در صورت برخورد شدید با اعضای بدن آسیب زیادی وارد نمی شود.

کاربرد اصلی انواع پیچ گرد در محصولات مرتبط با دکوراسیون است. که تماس زیادی با آنها وجود دارد. و از سوی دیگر ظاهر مناسب کلگی آن باعث از بین رفتن زیبایی کار نمی شود. مثل آینه های قدی، تخت خواب، سرویس دستشویی و حمام، اتصالات دیواری، میز و صندلی، لوستر و…

پیچ فولادی-پیچ و انواع آن-طبقه بندی پیچ-تفاوت Screw و Bolt-طبقه بندی Bolt بر اساس عملکرد

پیچ فولادی

 

4-پیچ های شش گوش یا Hex

شکل کلگی شش گوش دقیقاً مانند درایوهای Slotted و Philips محبوبیت و کاربرد بسیار زیادی دارد. در کاربردهای سبک باز و بسته کردن آنها توسط دست یا انواع آچار امکان پذیر است. قابلیت تحمل گشتاور بالایی دارند و تولید آنها نیز هزینۀ چندانی ندارد.

این پیچ ها در موارد بسیار گوناگونی استفاده می شوند. اما یکی از بهترین گزینه ها برای شرایطی هستند که تحمل بالای گشتاور و برش مورد نظر باشد. مثل سازه های بزرگ، ماشین آلات و …

 

5- پیچ های فلنج یا Flange یا Hex Washer

صحبت در خصوص واشر شاید ارتباط زیادی با موضوع این راهنما نداشته باشد. با این حال همه می دانیم که در بسیاری از موارد برای افزایش سطح تماس پیچ و قطعه از واشرها استفاده می شود. همچنین نرمتر بودن مادۀ آن باعث می شود که ساییدگی پیچ یا قطعه اتفاق نیافتد.

پیچ های فلنج همان پیچ های شش گوش (یا Hex) هستند. که در زیر آنها یک واشر قرار گرفته و در اتصال لوله ها، اتصالات فلنج، موتور خودرو. مکانیزم های انتقال قدرت، اتصال مدارهای حساس الکتریکی روی سایر قطعات و … استفاده می شوند. تا آسیب کمتری به قطعات وارد شود و مونتاژ سریعتر انجام شود.

 

فرض کنیم که در یک موتور لازم است 1200 پیچ بهمراه واشر مونتاژ شود. و بسیاری از آنها در نقاطی قرار می گیرند که دسترسی نامناسب است. سوراخ هایی که در شیارهای تنگ قرار گرفته اند یا در بخش هایی از موتور هستند که نور کافی برای مشاهدۀ دقیق اجزا وجود ندارد.

پیچ فولادی

در چنین شرایطی استفاده از انواع پیچ Washer Hex زمان مونتاژ را بسیار کاهش می دهد. هیچ واشری گم نمی شود. و در مناطق حساس موتور جا نمی ماند. خستگی اپراتور باعث فراموش کردن استفاده از واشر نمی شود. نظارت کاهش می یابد و نهایتاً یک مجموعۀ گران قیمت با انتخابی درست از آسیب های احتمالی محافظت می شود.

لازم به ذکر است که انواع پیچ واشردار برای هر دو نوع پیچ Screw و Bolt عرضه می شوند.

 

6- پیچ های آلن یا Socket Cap

احتمالاً تا اینجای راهنما به این فکر کرده اید که تکلیف پیچ هایی با کلگی استوانه ای چه می شود؟

به انواع پیچ با کلگی استوانه ای Cap گفته می شود. که یکی از کاربردی ترین آنها پیچهای Socket Cap هستند. که درایو شش گوش یا آلن دارند. و مزیت اصلیشان آن است که در فضاهایی با دسترسی کم بسادگی باز و بسته می شوند.

پیچ های آلن در ماشین آلات صنعتی، گیره بندی قالب های فلزی، فیکسچرها و … کاربرد زیادی دارند. و با آنکه مهندسان کشورمان علاقۀ چندانی به واژۀ سوکت ندارند. در بازارهای بین المللی بنام پیچهای سوکتی معروف هستند.

 

پیچ فولادی

7- پیچ دکمه ای یا Button

بخش بالایی کلگی در پیچ های دکمه ای یا Button شبیه پیچ Round (با ارتفاع کمتر). و بخش پایینی آن مشابه پیچ های Pan (با سطح تماسی کوچکتر) است. با این تفاوت که بخش بالایی لزوماً یک منحنی کامل نیست و ممکن است در ناحیۀ مرکزی تخت باشد.

این پیچ ها به علت ظاهر تمیز و پرداخت شده در محصولات تزئینی کاربرد بیشتری دارند. (مانند انواع پیچ Round) و به علت دوام بالا و تنوع زیاد در خودروسازی، الکترونیک، ماشین سازی و … هم قابل استفاده هستند.

8-پیچ های Truss

پیچ های Truss شباهت زیادی با پیچ های Round دارند. با این تفاوت که ارتقاع کلگی کمتر و سطح تماس با قطعه کار (نشیمنگاه) بیشتر است. بعبارت ساده تر در پیچ های Round، کلگی پایین تر از مرکز بیضی برشی می خورد اما در پیچ های Truss بالاتر از آن است.

مزیت اصلی انواع پیچ Truss بزرگ بودن نشیمنگاه است. که سبب می شود نیرو روی سطح بزرگتری توزیع شود و از احتمال آسیب یا تغییر شکل قطعه کار کاسته شود.

 

این پیچ ها در اتصالات ورق های فلزی نازک، روکشدهی با اتصال پیچ، ساخت قفسه های ظریف، اتصال عایق و… کاربرد زیادی دارند.

پیچ فولادی

شرکت خشکه و فولاد پایتخت (( مدیریت : جواد دلاکان )) صنعتگران عزیز، افتخار داریم. که سی سال تجربه گرانبهای خویش را در زمینه عرضه انواع ورق آلیاژی. و انواع فولاد آلیاژی برای خدمت رسانی به شما هموطنان کشور عزیزمان ایران ارائه می دهیم. پیشاپیش از اینکه شرکت خشکه و فولاد پایتخت را جهت خرید خود انتخاب می نمایید سپاسگزاریم.ارتباط با ما:
۰۹۱۲۱۲۲۴۲۲۷
۰۹۳۷۱۹۰۱۸۰۷
تلفن: ۰۲۱۶۶۸۰۰۲۵۱
فکس: ۶۶۸۰۰۵۴۶

ارتباط با ما در شبکه های اجتماعی

 

https://www.instagram.com/foolad_paytakht.ir اینستاگرام

صفحه قبل 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 صفحه بعد